Herhangi Bir Nokta

    Yeni bir yılın başlangıç noktasındayız. Yeni yıla girmeden önce iyi dileklerimi paylaşmak isterdim, ancak malumunuz getir-götür işleri fazladan zaman alabiliyor ve modern yaşamın içerisinde yazı yazmaya bile vakit kalmayabiliyor. Tabii modern yaşamın sorunları ile tembelliğin, Sabahattin Ali'nin kelimeleriyle "içimizdeki şeytanın" da bunda bir miktar payı var. Uzun bir süredir yazamıyorum ve bunun ne kadar iyi hissettirdiğini unutmuşum.

    İsterdim ki yılbaşı günlerinde kullanabileceğimiz sihirli bir değneğimiz olsun ve şöyle bir iki dokunuşla insanların başlarına kondurup gece boyunca düşledikleri hedeflerini gerçeğe dönüştürebilelim. Herkesin kullandığı bir uygulama mı geliştirmek istiyorsun, ha ha ha al bakalım.. Dünyayı dolaşmak mı istiyorsun, al bakalım.. NASA'nın uzaya gönderdiği ekipte olmak mı istiyorsun, al al..

 


    Ancak biraz gerçekçi olmak gerekirse, bu hayallerin dışında katı gerçekler var. Aynı noktaların bir araya gelerek oluşturdukları gerçekler.. Ekran karşısında geçen hayatlarımız için 4 piksel boyutlarında kırmızı renkli katı gerçekler..

See the Pen wpXYGx by mefistof3l3s (@kubilay) on CodePen.
 
Bu katı gerçekler kimi zaman "hayal kırıklıklarımız", "onlarca kez verip tutamadığımız sözler", "bu sene hiçbir dersi kaçırmayacaktımlar" olabilir. Bazen kaçamayız. Bir odanın içerisine hapsedilmiş gibi hissederiz. Kimimiz için ise bunlar sadece aşılması gereken engellerdir. 4 piksel boyutlarında, gevşetilebilecek katı engeller..

See the Pen LergOL by mefistof3l3s (@kubilay) on CodePen.

    Çoğu zaman hayatımızın akışını şekillendiren, tesadüf eseri meydana gelen olaylardır. İstediğimiz, arzu ettiğimiz sonuçlardan ziyade tesadüflerin bizi bir yerlere getirip bırakması söz konusu. Başlangıç noktasında istediklerimiz ile, yolun sonundaki noktada hislerimiz aynı olmayabilir. Zaman değişir. Değişimiyle baki kalan birçok şey olabilir, ancak hislerimiz, düşüncelerimiz, alışkanlıklarımız değişime ayak uydurabilir. Değişim anının öncesi ve sonrası arasında birçok hassas noktamızda değişimler meydana gelebilir.

See the Pen qpyBOx by mefistof3l3s (@kubilay) on CodePen.
 
    Değişim çoğu zaman iyidir. Geçmişte yapılan hataları iyi bir şekilde sorgulamamızı ve farklı davranışlar göstermemizi sağlar. Bu durum spordan eğitime kadar her alan için geçerlidir. Hayatımız boyunca bu değişim için çaba sarf ediyoruz. Düşüncelerimize bir noktadan başka bir noktaya taşıyabilmek için, okula gidiyoruz. Bir sporcu yeteneklerini bir noktadan bir noktaya getirebilmek için antrenmanlara çıkıyor. Bu değişimler sürekli pozitif olmayabilir. Kimi zaman beklenen değişimin yerine, çok farklı bir olay gelişiyor. Bütün bu değişimlerin düşüncelerimizle, yeteneklerimizle, fiziksel halimizle "kendimizi" oluşturuyor.


See the Pen bajGgG by mefistof3l3s (@kubilay) on CodePen.


    Yeni yıl mottolarına hiçbir zaman inanmadım. Harekete geçmek için, yeni bir yılın başlangıcını beklemenin getireceği tek sonuç, başka bir yeni yılı beklemek. İhtiyacımız olan tek şey istikrar.. biraz para.. tabi biraz da zaman.. ve biraz yetenek.. biraz da yaptığımız işte tatminlik duyabilmek.. Evet süreç hiç kolay değil ve dışarıdan bakıldığında ihtiyacı olandan çok daha fazlasını istiyor. Sürecin istediği şey, belki de bütün hayatımızdır. Bekleme, harekete geç.









Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

CSS Arkaplan Resmini Boyutlandırma

Philips 6x6 Yöntemi (Kötü Çizimler ve Basit Anlatım Eşliğinde)

CSS Selector Kullanımı