Eğitim Yazılımları

    Günümüz dünyasında bilgisayar, tablet, telefon gibi araçlar olmazsa olmaz bir öneme sahip. Bu araçlar birer eğlence kaynağına dönüştüğünde zaman kaybı, depresyon, uyku bozukluğu, endişe bozukluğu gibi durumlara sebep oluyor. Günün yarısını ışıklı bir ekran karşısında havaya uçan meyveleri parçalamaya çalışan bir çocuk düşünün. Çocukların gelişim süreçleri açısından baktığımızda durum daha vahim. Ancak bu durumu tersine çevirebiliriz. Çocukların bütün ısrarlarına rağmen, tablet karşısında harcadıkları vakti sınırlandırmamız gerekiyor. Yanı sıra dil, kodlama, matematik gibi gelişimlerine katkı sağlayabilecek eğitim yazılımlarına yönlendirmeliyiz. Bu yazıda birkaç eğitim yazılımına göz atacağız.



code.org:
    Programlama artık bir gereklilik ve tarımdan sanayiye kadar bütün mesleklerle ilişkili. code.org topluluğu programlamayı yaş sınırı olmadan, çalışan herkesin öğrenebileceğine inanıyor. Çocuklara uygun seviyede dersler mevcut. Minecraft ve flappy bird gibi popüler olan oyunların yapılışını anlatan eğitim içeriğine sahip. Enes Batur izleyen bir kardeşiniz varsa, kolundan tutup code.org'un başına oturtmanız yapacağınız en büyük iyilik olur. Kullanmak için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. code.org için internet bağlantınız ve kendinize ait bir hesabınız olması gerekiyor.

Geleceği Yazanlar:
    Arkasında Turkcell gibi bir sponsor bulunan "Geleceği Yazanlar" toplumumuza faydalı içerikler oluşturuyor. Androd, IOS gibi mobil derslerden Web programlamaya kadar birçok içerik mevcut. En güzel kısmı ise aktif bir soru&cevap forumunun olması. "Geleceği Yazanlar" ekibi aynı zamanda birçok üniversitede konferans ve eğitim veriyor. Ayrıca "Geleceği Yazan Kadınlar" gibi projeleri hem ülkemiz hem de kadın girişimciler adına çok iyi bir gelişme.

Microsoft Açık Akademi:
    Gelecek için büyük bir adım olduğundan sürekli üzerinde duruyoruz, kodlama kodlama kodlama.. Microsoft Açık Akademi hikayeleştirme metodunu etkin bir şekilde kullanamamış. Puan, soru-cevap gibi kısımları mevcut. Ancak hikayeleştirme konusunda biraz daha geliştirilmesi gerekiyor. Temel programlamadan, ileri seviye programlamaya kadar dersler mevcut. En büyük artısı, alanında gerçekten değerli olan insanların dersleri sunmaları. Engin Polat ve Bora Kaşmer'in HTML&CSS&Javascript dersleri eğlenceli ve öğretici. Açık Akademi için internet bağlantınız ve kendinize ait bir hesabınız olması gerekiyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

CSS Arkaplan Resmini Boyutlandırma

Philips 6x6 Yöntemi (Kötü Çizimler ve Basit Anlatım Eşliğinde)

CSS Selector Kullanımı